Daltonschool

"De Oosterbrink" is een basisschool voor openbaar Dalton onderwijs, gevestigd in Boijl, een dorpje in het Friese Weststellingwerf. Onze school is onderdeel van het Kindcentrum Boijl, dit vormen wij samen met kinder- en peuteropvang de Kinderkei .

Onze leuze "niet apart, maar samen" willen we graag waarmaken ten dienste van de kinderen. Wij zoeken daarbij aansluiting op bestaande situaties en richten ons ook op toekomstige ontwikkelingen. Dat houdt in, dat onze leerlingen zodanig onderwijs ontvangen, dat ze kunnen omgaan met vrijheid en verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en samenwerking en dat ze een sociale positie leren ontwikkelen. Wij begeleiden ieder kind naar aanleg en tempo en in een doorgaande lijn, om uit te kunnen groeien tot een kritisch, sociaal, begripvol en zelfstandig denkend mens.